LÄTTNAD

Har infunnit sig i min själ. Äntligen går det framåt och boende är nu löst dennna vecka och jag får även tillgång till mitt lilla krypin på lördag kväll. Jag grinade en skvätt av lättnad.

Det är en aning läskigt då jag varken sett lägenheten eller området, men va fan gör det egentligen? Jag har under hela min praktik tak över huvudet och det är huvudsaken.

Har insett att lite positivt tänkande blandat med nervösa breakdowns är bästa kombon. Jag är fortfarande impad att jag har fixat detta så långt. =)

Dags att sova, det är en stor dag imorgon!!! =)SISTA HELGEN PÅ LÄNGE

Enligt mina planeringar om de blir som de blir så jobbade jag sista helgen i Nyk innan juldagen. Wow, hur konstigt känns inte det?

Innerst inne vet jag ju att min lediga tid kommer spenderas på mitt underbara jobb iaf men tanken var ju god! =)

Dock lämnar jag över ansvaret till Dan istället, han är den nya inventarien.

Ja jag kallar mig själv inventarie, sen i januari har jag fan jobbat nästintill varje helg. Med undantag när vi hade stängt och vid vissa lördagar när jag velat vara ledig. Jag ångrar inte en sekund. Jag älskar mitt jobb!

Det är dags att sova. Gjorde det lilla testet på högskoleprovet som finns på aftonbladet, jag är ju glad att jag inte gjorde hela även om jag tycker att 70% inte är illa pinkat!STEG 1 AVTENTAT OCH KLART

Wow, det har gått 2 månader redan. Hela 2 månader sen jag satte min fot för den allra första lektionen upp på Restaurangakademin. Det går så jävla fort.

Idag tentade jag av steg 1. Även där med väl godkänd. Missade total 4 poäng på hela provet och jag befinner mig i ett lyckorus. Jag har tjatat sönder alla om det här idag. =)

På dessa 2 månader har jag missat en partyvecka på Ibiza med mina bästa och en mysig vecka på Rhodos men jag har inte ångrat mig för en sekund. Jag har ju lärt mig så jävla mycket, träffat nya underbara människor, lärt mig tuben i Stockholm och går nu på åt rätt håll, jag har gått vilse, jag har hittat rätt igen. Jag har även spenderat mer tid på Centralstationen på två månader än vad jag har gjort i hela mitt liv. Jag har jobbat som ett as, jag har varit fattigt och jag har bråkat med CSN. Jag har varit ännu mer fattig pga CSN.

Jag har även stressat, pluggat, grinat, skrattat, slitit mitt hår, läst och läst och läst.

Trots alla motgångar är jag nu starkare än någonsin. Fick en kommentar: Det BLIR bättre! Du fixar det här, förr eller senare får du nedförsbacke! Jag håller fullständigt med. Efter det här året så vet jag att jag fixar allt.

Jag vet även att allt, förr eller senare löser sig!

Innan jag ska avsluta kvällen, gå och lägga mig med en bok som inte handlar om vin så måste jag bara ge all min kärlek till mina bästa, som har stått ut med mig, gett mig råd och som peppat när allt varit mörkare än mörkast. Om jag inte sagt det tillräckligt så TACK för att ni finns. Love!Det här mmset fick jag idag. Fan vad ni är underbara! =)

MER ÄN GODKÄND! VÄL GODKÄND.

Möttes av ett glädjande besked imorse. Klarade VG gränsen med ett par poäng och känner mig riktigt nöjd. jag är fan bra!
Har även insett att jag i mitt tidigare måste ha varit världens dåligaste människa. Mina karmapoäng blir fan inte bättre, vad jag än gör.

Boendet i Sthlm visade sig vara ännu ett pucko som krävde pengar i förskott utan kontrakt, återigen. Vad är det med dessa människor?

Skitliv.

JUST LET THEM GO

Hittade en bild på en blogg som från början kommer från weheartit. Tyckte den stämde jävligt bra!

Jag gillar den!!

1 DONE 1 TO GO

Det var länge sedan jag bloggade från datorn, i och med appen till telefonen gör det hela mycket lättare. Bilderna laddas direkt även om inlägget i sig inte blir som jag vill. Inläggen finns heller inte med i arkivet när man loggar in, skumt...

Vaknade imorse, sov en halvtimme till. Kokade min första panna kaffe och började göra tentan. Upptäckte efter första provet (5 totalt) att ciggen var slut, kaffet börjat sina men va fan det var bara att köra på.

Frågorna var svåra även om det var flervalsfrågor. Komplicerade med liknande svar, frågor på saker vi inte gått igenom.
Men fortfarande väldigt nyttigt. Nästa tenta på torsdag då vi har prov på hela jävla världens vinländer.

Hujeda mig.

Jag håller mina tummar på torsdag.

Det är dags att sova, klockan ringer imorgon precis som vanligt, dock ett par timmar tidigare. =)

TENTA NR 2 OCH 3

Nr 2 imorgon och nr 3 på torsdag. Ja jävlar nu ska jag visa vad jag går för!

Släpper böckerna för en god natts sömn och ordentlig vila för tentan imorgon!!

1 WEEK TO GO

Klockan är 5, fem på morgonen. Jag är helt slut!

Kom hem från jobbet vid kvart över tre och det blev en helt ok lördag än då! En bra stämning och en bra fest! =)

Mina fötter har svullnat och de gör även väldigt ont.
Mina öron har en tjutande ton som jag hoppas lägger sig snart! Jag inser för varje helg som går att min halvvägs till tinnitus bara blir värre. Förr om tiden försvann det iaf under tiden man sov nu går det dagar innan det ens försvinner!

Boka en tid! Nu, nyss, genast!

Annars mår jag bra! Mitt dåliga samvete gnager, jag inte hinner ringa, inte prata, inte ses! Fan! Men jag vet att ni står ut, för jag står ut. Det är inte länge kvar nu, 6 månader sen är jag nästan klar! Kommer gå superfort, jag lovar!

Så om ni känner er en aning bortglömda så gör inte det! Jag tänker på er iaf. =)

Fick rummet, så Sthlm here i come!

PUST

Sluter mitt hår betyder självklart sliter mitt hår!

Damn you autocorrect!!

ATT HLT ENKLT BAR GLMMA BOKTÄER!?!

Ha ha jag skrattar fortfarande högt! Loggade in på bloggen här via mobilen och fick se en kommentar jag fått på inlägget där jag skrev att jag missade bokstäver helt vilt!

Emsan skrev;
Malta 2011, vid charaderna:
Sara tittar frågande på lappen och undrar vem som skrivit den. Jeanette är den skyldiga.
-Jag brukar skriva ganska tydligt. Jeanette kollar på lappen och utbrister; -oj jag har visst glömt några bokstäver.

Jag har fått nu svart på vitt att det inte bara är här jag missar bokstäver till höger och vänster, det var även på Malta vid charaderna och självklart nu hemma också när jag sluter mitt hår av oförståelse för mina egna anteckningar!

Sms likaså!
Inköpslistor, brev, mail ja you name it!

Damn it!

Jag skrattar fortfarande högt!

Dagen idag har varit massiv! Började morgonen med livets dryck, kaffe. Historia, lagring, rostning ja allt om kaffe. Sprang sen över till Löfbergs Lila kontor och fortsatte med kaffeprovning och espressogenomgång. Trots allt kaffedrickande, är nog uppe i 25 koppar idag, så blev jag aldrig piggare utan helt tvärtom. Så jävla skumt! Kan man överdosera kaffe och få motsatt effekt?

Resten av dagen gick i ett töcken helt klart men gick på en visning som gick bra. Svar kommer imorgon! Tänk om jag lyckats få ett rum så nära skolan? Det hade varit lycka! Stor lycka!

Det börjar bli svammel! Puss haj!

ORDFÖRSTÅELSE

Har insett att när jag läser igenom mina inlägg en tid efter att jag publicerat dem , ser åtskilliga stavfel! Jag missar bokstäver och skriver allmänt slarvigt! Jag ska bli bättre, jag lovar!

Fick ett positivt mail, ska på visningen imorgon!

Kryper nu ner i soffan med en väldigt bortglömd kompis! Vette fan när jag senast käkade godis. =)

EFFEKTIVITETEN SJÄLV

Hade innan klockan slog 12 idag hunnit med att städa, diska sortera och rensa i garderoben. Det är effektivt för någon som mig. tvättsugan drog igång strax efter det och passade ju utmråkt en dag som denna.

Det har regnat, det har blåst, varit ruggit och kallt och jag bröt en nagel i tvättstugan. I-landsproblem hela dagen verkar det som men fan fastnade med hela fingret i tvättmaskinen och det gjorde inte bara lite ont utan jävligt mycket ont.

Har börjat med den dåliga ovanan att snooza mig igenom morgon och det är något jag aldrig i mitt liv gjort. Det är ju dags för skola imorgon och då finns det inte riktigt utrymme för att snooza. Attans.

Ska fortsätta med studierna, väntar nu på mail angående en visning på ett rum imorgon. Jag hoppas.

RÄTTELSE

Ryan är ju såklart mannen i mitt liv nr 2. Jag måste ha haft en fantastisk illusion igår kväll/natt när jag skrev att han var nr 3. Jaja, man kan inte alltid hålla reda på allt. =)

Blev väckt imorse av min kära skolkamrat; Jag åker från Vagnhärad nu så vi ses på Culturum om typ 40. Absolut blev mitt svar, kastade mig från säng till dusch på två röda sekunder väsandes fan fan fan. Jag hade glömt, ja jag erkänner jag glömde bort våran studiedag. Typiskt. 1 timme och 40 minuter senare ja då var jag framme...shame shame on me!

Men fick till ett gäng instuderingsfrågor och en lunch med Emsan. Ett break i studierna med en kär vän är alltid det allra bästa.

Letar fortfarande boende som en tok, att det ska vara så jävla svårt. Men mailen har gått varm nu på kvällskvisten så jag håller tummar och alla tår jag har för ett positivt resultat. Det börjar bli ont om tid!!

Att gå och lägga sig innan 22 är helt okej, så jag gör det. Puss haj.ÖGONGODIS

Söndag är som jag alltid skriver; vilodag!

Har raderat alla måste och bara svävat genom hela dagen görandes ingenting.

Hittade Crazy Stupid Love på topp100 och beslutade att det nog kunde vara en helt ok söndagsfilm! Filmen i sig, nja kanske inte i topp men ändå stundvis rolig. Det bästa med hela filmen är att ögongodiset Ryan Gosling gått från het till hetast! Vad fan hände?

Från ubergullig i The Notebook till faktisk ganska snygg i Drive till helt jävla oemotståndlig i Crazy Stupid Love!

Jag har hittat mannen i mitt liv nr 3!

PARTYWEEKEND

Fortsätter helgen med mera jobb! Kan bli en grym kväll idag med! =)

Vi ses på Coctails!EN SAK TILL!

Om ni mot förmodan får nys om ett boende, rum eller lägenhet i Stockholm så får ni gärna hojta till.

För 2 månader, gärna längre! =)

STOCKHOLM

...närmar sig med stora steg! 2 veckor kvar till praktik. Ska bli grymt kul att få användning för alla nya kunskaper man faktiskt, tro det eller ej, skaffat sig på bara några månader. Jag tror jag kommer få 8 fantastiska veckor!

Efter det är det jul och nyår och sen startar allt igen! Snart väldigt snart kan jag lägga till ännu en utbildning i mitt cv! I love it!

Vad ska man göra sen?
Vart ska man bo?

Fredag snart igen, det är dags för jobb hela helgen!

ÄNTLIGEN iOS5

Har sjunkit ner i soffan! Fick en grymt avslut på denna kvällen med nya iOS5 i telefonen. Känns som en sprillans ny lur. =)

Morgonen började mindre bra med ännu ett försenat tåg, damn you SJ. Helt sjukt egentligen att pendlarkort som kostar så mycket faktiskt aldrig gör sig värt priset. Försenat tåg, bortglömda vagnar, inställt. Jag kan fortsätta i en evighet! Men nog om gnäll , jag kommer ju tillslut till skolan om än senare än beräknad start!

Hade en klasskompis idag som inte ens kunde ta sig till skolan! Så jag är iaf nöjd att jag kom fram!

Jag vet att det blir mycket tjat om vin nu förtiden, men ni får helt enkelt stå ut. Det är en stor del av min vardag fram tills maj nästa år! Ni får ta en paus om ni vill, men jag måste ju berätta för någon och då blir det ju här som är lättast!

Frankrike! Wow!
Det här komplexa landet talar för sig själv, idag har vi dock skrapat lite lite på ytan i 8 timmar. Jag behöver bog inte säga mer än att Frankrike kanske inte kommer bli ett område jag specialiserar mig i!

Ja men så här ser det ut i 9 fall av 10. Gånger 15 sidor gånger 2 kompendier!

HEY YOU, SWEET DREAMS!!

Tiden rusar förbi! 300 kilometer i timmen. Stressen ligger hängandes över en varje dag, hela tiden.

Även om det nu börjar kännas bättre så finns den ändå där! Hur, när, var.
Jag måste bara finna ett sätt som gör mig mer effektiv så löser sig det mesta med tiden!

Pluggflowet börjar sakta men säkert influeras i min vardag! Har en bit kvar på det praktiska, men får ta en dag när tentan är gjord! =)

Idag var vi uppe i skolan och hade vinprovning med Vina Maipos vinmakare. Intressant även om just Vina Maipos viner inte faller just mig i smaken. Dock hade de ett vin som inte finns i Sverige som verkade väldigt lovande efter ett par års lagring. 500 lådor om året görs så jag tror vi svenskar är ganska uteslutna från den listan eftersom det är Systembolaget som bestämmer.

Och Systembolaget är ju som alltid inte ett dugg intresserade av att förse Sverige med kvalitetsvin, så billigt som möjligt jajjemen det är vår policy!

Det är dags att få sig lite sömn, imorgon ska jag vandra in i Frankrikes vinvärld. Det kommer bli en intensiv dag!

Dock jävligt intressant, jag kan absolut inte något om Frankrikes vin så det är på tiden att fylla skallen med just det.DRIVE

En ny film med Ryan Gosling. Jag hade väntat mig en fantastisk film men blev galet besviken. Det kan dock ha att göra med att jag egentligen var på tok för trött för att se filmen. Jag får ge den en chans till! =)

Han den där Ryan brukar ju göra så bra filmer.

Snygg är han iaf.

WAITING ON THE WORLD TO CHANGE

Regnet öser ner. Jag är glad att jag är inomhus.

Fick en härlig söndag, med fika på stan med grabbarna grus. Svängde förbi Ica på vägen hem och köpte potatis!?!, ja ni som känner mig vet ju att matlagning inte är ett intresse eller rättare sagt en kunskap som finns i dennna lägenhet. Men fick till hemlagat potatismos som både var ätligt och gott. Pluspoäng eller vuxenpoäng, välj själv!

Firren var halvfabrikat, panerat och klart. =) Jag får ju ta ett steg i taget och gå varsamt fram för det finns ju inte en människa i denna värld som hade trott mig om jag sa att jag gjort potatismos och panerat firre helt själv.

Imorgon ska jag iaf ta mig i kragen och ta mig ner till biblioteket för att plugga där istället eftersom jag aldrig får något gjort här hemma. Jag har en plan nu eller ja nästan en plan eftersom tenta 2 och 3 är om bara två veckor. Hjälp, hur fan ska jag hinna med att lära mig allt vi redan gått igenom på så kort tid?

För en kort sekund fick jag upp avsnittet av Desperate Houswifes där Lynette knaprar sina söners adhd-medicin...
Filmen Limitless susade också förbi nu...

Jag vet att jag kan, jag vet att jag hinner, jag måste bara börja! Imorgon!
Även om orginalet är det allra bästa så är även det här en fantastisk version!

COCTAILS N´DREAMS

Mitt jobb. Mina vänner. Mitt egentligen allt.

Känner mig back on track efter en månad kanske två månaders stressångest. Allt börjar falla på plats och jag känner för första gången på länge att jag äntligen hinner med.

3 lediga pass kanske var det som behövdes? =)

Hade en grym jobbkväll ikväll, med många fina vänner som gäster. Vänner man inte sett på länge, jag hoppas ni hade lika roligt som jag hade!

Elin; Tack ännu en gång för i fredags. Det var guld värt!

Puss och tack. Tack och puss.

TRUEÄrligt snodd från Fb.

HAPPINESS

Ibland kommer det dagar när man önskar, längtar och funderar ihjäl sig på vissa saker. Idag var nog en sådan dag. En sådan dag där man försöker finna lösningar i ens tillvaro som faktiskt fungerar.

Jag ställer mig ibland frågan hur jag ska kunna? Är det inte bara att göra? Jo men så klart att det är. Jag avundas produktiva människor varje dag bara för att jag inte riktigt modet att färdigställa. Man kan nog sammanfatta det hela med att jag inte har modet att misslyckas.

Man kan fråga sig varför. Jag har ett svar, men är inte riktigt redo att acceptera det. Än.

Har haft en fantastisk dag med människor som jag tycker om. Jag kallar dem vänner, för det är vad de är för mig. Jag blir glad när jag är med dem. Även om det kanske inte alltid märks.

Nej det är dags att avsluta dagen, ska fördjupa mig i Italiens fantastiska värld imorgon. En AW eller ska man säga AfterSchool med Elin står också på tapeten. Var länge sen nu och jag saknar.


REST IN PEACE

"The only way to do great work is to love what you do." - Steve Jobs

En ikon har gått ur tiden! Att förändra världen så som han gjorde lär kanske ingen annan göra!

BILDEN

Ja denna bild skulle ju självklart bifogas i förra inlägget!

Tröttmössa!

ORD, WORDS, TEXT

Bra dag! Måste bara börja med det!

Kände mig pigg när klockan ringde trots min sömnlösa natt! Sov en sväng som vanligt på det försenade tåget, men inte ens det gjorde något!

Gjorde dagens goda gärning när jag visade en förvirrad liten tant till spår tio. Spårbyte i sista minuten uppe i centralens kaos kan inte vara lätt för någon!

Hon blev glad. Jag blev glad!

Resten av dagen gick i kombinationens tecken. Vin och mat tillsammans är svårt, men jag börjar hajja grejen. Så solklart när någon förklarar så bra!

Michel Jamais kan vara skolans bästa föreläsare. Man blir intresserad, fokuserad och glad.

Ja jag är fan dubbelt glad idag! Och vet ni det känns fantastiskt!

Annars är jag trött på ord. Vissa speciella ord som jag senaste veckan tragglat igenom.

Ord som varierande, vinlag och synonymer är just nu ord jag vill utesluta ur svenska ordlistan!

Detta var nog det mest varierande inlägg jag skrivit på länge. Lite fint osammanhängande, lite glädje, lite trötthet. Ett annat ord för detta kan vara; svammel!

Puss och godnatt

SLEEPMODE

Jag behöver gå en kurs i att sova i tid. Det är något speciellt som gör att kroppen inte riktigt kommer till ro dessa dagar då klockan ska ringa tidigare än någonsin!

Har dock legat nedbäddad sen halv tio, jag har räknat får, jag har läst, jag har försökt meditera, lyssnat på klassisk musik och jag ligger då här fortfarande. Vaken.

Att jag tog sovmorgon till 10 idag har absolut inte med saken att göra! =)

Började även i kväll på boken äntligen ickerökare. Tänkte på riktigt när boken är slut vara en glad sådan! Han skriver på riktigt jävla skittråkigt och lär aldrig i sitt liv vunna pulitzerpriset men han får en ändå på andra mer hälsosamma tankar. Faktiskt en bok att rekommendera, ingen skräckpropaganda så långt ögat kan nå! Utan mer ord som biter sig fast och förändrar synen man har på dessa giftpinnar!

En av instruktionerna i boken är att erkänna för sig själv att man är missbrukare! Så ja, här och nu erkänner jag att jag är missbrukare och att jag missbrukar nikotin. Wow, hårda ord för något som svenska folket kallar vana!

Jag hoppas och tror såklart att jag också kan lyckas. Än gång för alla!

VÄNTAT

Idag var dagen när alla hoppades på en presentation av iPhone 5. Det är nog många besvikna där ute just nu.

I våras när jag jobbade för 3 så var det jättemånga kunder som kom och diskuterade om och när 5:an skulle komma. De var fast beslutna att den skulle komma iår. Jag argumenterade emot som vanligt och sa det att det kommer komma ett s först. Som med alla telefoner från apple så går det ju nästan att räkna ut.

3g, 3g vit, 3gs, 3gs vit, 4, 4vit, 4s, 4s vit och sen kommer 5. Känns skönt även om jag senaste tiden tvivlat på min teori så kan jag nu sova med gott samvete vetandes att jag hade rätt. And I love it.

Men men jag vill också ha 5. Och jag väntar fortfarande!

OKTOBER ÄR EN ROSA MÅNAD

Denna rosa månad där allt går i rosa som stöd för bröstcancerfonden. Jag tycker det är bra att det uppmärksammas men tycker det är lite konstigt att det bara är just bröstcancer som framhävs.

Har ännu inte införskaffat årets rosa band då jag helt enkelt bara slarvar bort dem. Men man kan ju hjälpa på andra sätt ändå.

Fick till en bra pluggdag trots allt och är lite väl besviken att 4 dagar gått och den enda dagen som jag verkligen studerade var idag. Min planering och prioritering framförallt är väl det som måste bli bättre. Ja, jag vet. Tjat, tjat, tjat.

Har jag inget bättre att berätta, nej. Det var en lung och väldigt händelselös helg. Typiskt.

SÖNDAGSÅNGEST

Jag hade en plan! Jag skulle, jag borde och jag vill.

Men med en bok så detaljerad att det blir svårt känns tyvärr inte så givande!

Jag försöker om och om igen, timme efter timme men jag sliter fortfarande mitt hår för att jag inte förstår.

Jävla skitbok!

AMAZING

För ett tag sen blev jag visad ett par klipp på youtube av Lady Gaga som fick mig att se henne i ett helt annat ljus...

Jag har alltid tyckt hon är fantastisk, men med det här blev hon helt enektl bara mer fantastisk..


Ja det är ju inte alla som uppträder på samma scen som Mr Elton John. Speechless.

RIVER FLOWS IN YOU

Ledig helg, det var ett tag sen. Och det har varit helt jävla fantastiskt, även om det kändes en aning udda att låta Emilie åka till jobbet själv.

Men det kanske var bra för mig det här, att vara lite ledig, utan stress. För visst har det varit en aning mycket den sista tiden.

Har spenderat helgen med att käka parmesan då jag kom hem efter mässan med 1,1 kg.
Youtube kan ju vara en pärla dessa dagar...
RSS 2.0