DIAMANTER ÄR FÖR EVIGT

Gick igenom bilderna på min allra käraste iPhone. Ibland är det fantastiskt att kunna gå tillbaka och bara minnas de stunder då man bar haft så jävla roligt! =)

Underbart!

Missade skolan imorse och om det var för att jag kom hem sent från mässan eller om det var att jag kände mig bakfull från mässan, ja det vette fan. Eller så var jag helt enkelt bara allmänt sliten!

Fick en skön sovmorgon iaf och en dag där man helt enkelt bara varit allmänt icke effektiv! Tar tag i skolan imorgon istället!

Diamanter är för evigt är också en för jävla bra bok!

SUMMERING

Vi har druckit öl så att det nästan sprutar ur öronen.
Vi har provat whiskey, cognac och rom.
Vi har sippat kärlek på glas.
Druckit fantastisk cava.
Provat trevliga viner.
Skakat vår egna variant av cosmo.
Käkat parmesan tills vi dör.
Druckit vin till lunchen på Vapiano.
Fått ragg av grabbar från Örebro.
Suttit i samma fotölj som Peter Stormare i Mariestadsreklamen.
Jag blev nästan ihjälskrämd av en gubbe i metallrustning.
Blåst 0.65 i ett alkotest!
Blivit nöjd över resultatet i alkotestaren! Jag är fan duktigt!
Jag har träffat massa roliga kollegor från Sälen
Vi har druckit fireball med ett hårdrocksband!

I det stora hela en helt fantastisk dag!

FESTIVAL/MÄSSA

Öl och Whiskeymässa! Efter en sightseeing på Lidingö och ett besök på Emsans gamla jobb så drar vi nu vidare mot mässan ute i Nacka!

Kommer bli en väldigt trevlig dag. =)

ÄNTLIGEN

Finns det en app för just våran blogg också! Man kan nu äntligen skriva, uppdatera och publicera bilder genom vår allas käraste iPhone!

Man kan inte bli mer än nöjd!

Hur bilderna blir eller hur inlägget egentligen ser ut i en vanlig webbläsare sen, ja det vette fan! Men bra är det iaf!

Annars känns det dock fortfarande hårt men dock inte lika mycket! Jag har ventilerat med det allra käraste jag har mer än en gång och jag börjar se det hela i ett helt annat ljus! Det skulle också behöva en rubrik med ordet äntligen i stora stora versaler.

Fick en skvätt av min bästaste cab idag! Att spotta detta helt fantastiska vin kom ju inte ens på frågan!
Manso de Valasco är njutning på hög nivå!


I´M RUNAWAY BRIDE

But I know I have a fickle heart and a bitterness
And a wandering eye,
And a heaviness in my head.

Jag är allra allra bästa på att fly. Fly undan problem och bara glömma bort. Det är sant och det är förbannat jävla hårt att inse att jag hela mitt liv gjort så för att klara mig! För att överleva! För att inte gå sönder helt.

Jag har återigen gjort exakt samma sak.

Jag skulle så gärna vilja vara den där duktiga, perfekta och helt fantastiska människa som alla andra verkar vara. Jag skulle vilja så gärna att det gör ont. Precis överallt.

Jag skulle så gärna vilja vara den människan som inte är rädd för att möta motgångar. Som vågar berätta och som vågar ramla. Som vågar resa sig upp igen. Som vågar släppa in vänner. Som vågar stå för det som hon tycker och som framförallt vågar möta de som sårat hårt med en stolthet ingen annan har.

Jag skulle så gärna...

Min fasad är min svagaste sida, jag har byggt den själv. Hård som sten med ytterst få sprickor. Den blir hårdare för varje gång. Men ibland orkar inte ens jag hålla fast vid den och katastrofen är ett faktum. Den byggs stilla upp med tecken som blir starkare för varje dag, för varje vecka. Varför har jag byggt upp något som jag inte ens själv kan hantera? Som gör varje dipp till något så mycket större än det egentligen är. För det är så det blir när man byggt en fasad, en fasad som gör dig till en människa du långt ifrån är.

Hur ska någon annan veta vem jag är när jag själv inte vet vem jag är utan den?

When was the last time
you thought of me?
Or have you completely erased me
from your memories?
Cause I often think about
where I went wrong,
The more I do, the less I know

HOME IS IN YOUR EYES

Min vän Emsan skickade ett sms; Lyssna!!

Den var fantastisk. Greyson Change.

I found some inspiration...

Från weheartit

OUT OF ORDER

just for a while...

DID YOU GIVE

the world some love today?

Nej.
Inte idag, inte igår, tydligen inte alls.

WORK IT BABY WORK IT

Det är helg nu. Jag står bakom baren som vanligt. Kan bli en grym jävla helg! =)

TODAY, TOMORROW, FOREVER

Fantastisk lunch med härliga klasskamrater.

Som vanligt trubbel med kollektivtrafiken. Idag tog jag bussen som gock åt helt fel håll.

Möte på min eventuella praktik som senare blev min praktik. Helnöjd.

Hemresa, träffade Troen på stationen, så himla skönt att slippa åka själv. Me like.

Diskberg deluxe, fan. Hur kunde det gå så här långt?

Fönstershoppade på KyssJohanna med betoning på fönstershopping. Alla bilder från den sidan!

Jag vill ha alla...

TYSKLAND

Är ett land på tapeten, ett land att faktiskt lägga på minnet.

Det är inte bara ett land dit man åker för att handla billig sprit eller ett land som bara har vinflaskor a´la snögubbar som man faktiskt tror. Jag trodde. Alla trodde.

Nej, Tyskland är ett jävla bra vinland alltså och för att vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle ta med Tyskland i min vinvokabulär. Ack, vad fel jag hade.

Jag har fått sänka mina förhastade slutsatser ganska rejält den sista tiden och det känns bra att äntligen få upp ögonen för något som faktiskt kan vara riktigt riktigt bra.

Alla dessa halleluljaflaskor i skimmrande rosa, gröna, turkosa kulörer är helt enkelt något som försäljningsavdelningen tyckte var bra för den framtida exporten, de hade också fel. Nu för tiden symboliserar man just detta ganska tråkiga land till dessa ganska trista viner. Bara på grund av att massproducerade viner sålde lite bättre.

Sverige som har kommit så långt i sin kunskap om vin borde väl ha bättre smak än just detta? Eller?

Jag menar absolut inte att dessa viner rent generellt är dåliga, en gång i tiden var dessa saftliknade viner också min förfestdryck. Och med en alkoholhalt på 8 % så kunde man allt dricka två, man tänkte kvantitet istället för just kvalitet!

Nu för tiden är det massa prat och snack om eko hit och kvalitet dit och det ska vara så och det ska vara så. Varför helt enkelt inte bara göra det överallt? Varför sitta hemma eller på en fest och ibland även på sitt eget bröllop dricka vin som helt enkelt är av så låg kvalitet?

Ja men det är ju så dyrt det där andra. Ja, ursäkterna är många. Men det finns ingen sanning i det överhuvudtaget. Men man kan även säga så här, vill man fortfarande bara dricka vinet för fyllans skull så absolut, men vill du kanske dricka ett vin för att du tycker det är gott eller för att vinet kanske ska passa till den där maträtten du just stått och lagat ja då kanske det är dags att ta ett steg längre.

Det behöver absolut inte kosta skjortan och är man beredd att betala 20 spänn mer för en vara för att den är ekologisk och man tror att det är närodlad ja då kan man faktiskt betala en tjuga mer för ett vin gjort med kärlek.

Kvalitet vet vi alla att det kostar, vart vi än kommer finns det alltid något som är dyrare med ännu bättre kvalitet. Det är ju inte för inte man önskar sig de där himmelska underbara skorna med röd sula signerad Christian Louboutin.

Inte riktigt samma sak med vin, eller jo visst det finns skitvin med ett märke på som säljs svindyrt också men om man tänker så här; du har 10.000 hektar mark med vinrankor på. Det är dags för skörd och maskinerna som vanligtvis skördar så här stora partier kommer inte fram på grund av branten druvorna växer på. Oj, nej men jag plockar 10.000 hektar manuellt med mina egna händer, jag sorterar bort kvistar och löv, paddor och grodor och en och annan spindel som annars bara hade pressats med. Jag får ta 20 kronor mer helt enkelt. Helt plötsligt har du ett vin med 100 gånger bättre kvalitet.

Måste bara passa på att berätta att i Sverige har vi en märkning som kallas närodlat. Närodlat för mig är typ en kossa i Flen eller havregryn från Saltå Kvarn i Järna. Här hos oss i Sverige betyder det inom en radie av 700km.

Det är 520 km till Helsingborg i Skåne så om man ska vara precis på gränsen 700 km så är man halvägs ner i Tyskland och det får fortfarande kallas närodlat. Det är ju sjukt om något.

Godnatt!!!SverigekossaNya Zeelandkossa.

Och folk undrar varför jag inte köper svenskt kött? Oj en helt annan debatt...

WELLDONE

Tenta klar. Pust!

Som vanligt när det är dags att testa mina kunskaper så försvårar jag det hela för mig själv. Överanalyserar, tänker svårare än det är och läser frågan om och om igen för att se så jag inte missat något. På ett sätt positivt då jag oftast alltid skriver utförliga svar men väldigt negativt när provet är tidsbaserat och det kanse bara hade räkt med ett ord.

Jag är glad att första är gjord och det kommer ju en hel del fler. Inför nästa tenta är det dags att plugga mer och kanske lägga upp en strategisk plan över allt. Hmm, jag tror att det hela gick fint och är inte speciellt nervös över resultatet, även om jag säkerligen hade en hel del fel.

Kemin är som sagt fortfrande ett mysterium...

Dagen fortsättningsvis spenderas i soffan, jag tänker fan inte göra mer idag!

TENTAPLUGG BLEV SHOPPINGLUNCH

Att spendera hela dagen med tentaplugg och skolarbete blev inte riktigt av och tur var väl det, jag hade mot all förmodan blivit knäpp på köpet.

Efter ett par timmars plugg iaf fick en lunch med Emsan på Skafferiet bereda paus i studiernas värld. Hann med en runda på stan och hittade den billigaste och snyggaste outfiten tills på torsdag när jag ska på möte hos min eventuella praktikplats =).

Det blev en gofika deluxe också!

Tack för idag min skatt, det var väldigt välbehövligt att komma iväg om så bara till stadens centrum.


BREAKING DAWN

Snart, väldigt snart och äntligen är det dags igen...PRAYER

2 delar av 5 är klara. Vad är det jag håller på med?

Känns lite som ett sätt att förstöra för mig själv, fast att jag egentligen inte vill. Det är nästa som vanligt.

Jag vill så mycket, jag vill så mycket mer att jag helt enkelt blir rädd när det äntligen går som man vill. Skum känsla, väldigt konstig känsla.

Tog en paus med en lättsam och mysig film mitt i allt studerande, hade brett ut mig i soffan och bara tog det lugnt. Musiken i filmen blev helt plötsligt mycket högre än innan och min första tanke var ju att det måste vara något fel på filen, sänkte volymen på tv utan att ljudet försvann. Det sjukaste är då att musiken i datorn har satts igång av sig själv, spotify har startat sig själv och spelade nu ljuvliga toner av RyanDan. Wow, det är sånt som bara inte kan hända.

Jag måste alltså ha ett spöke som bor hos mig. Jag hoppas den är snäll...
Traveler of the great divides
Vagrant on a path to life

Everyday feels a little closer
To where it is that you're headed for
Given to a hope of so much more

For every time you fall apart
There'll be a soul to guide your journey
But if you choose to turn away
There in the mirror
You'll see my face
You'll see my face

Think you're on this road alone
Looking for a truth untold

Many times you've been close to breaking
Giving up and letting go
Something inside says it's not over
WEEKEND

Återigen som varje söndag så är helgen slut. Det har varit grym på alla sätt och vis. Jobbet har gått bra, pengar rullat in och det känns för en gång skull ganska bra i mörkret. =)

Vi hade en grym fest på jobbet igår. Alla var glada och stämmningen på topp. Jag tror vi hade roligast i stan, igen.

Nu är det plugg fram till tisdag kl 9 som gäller.FAIL WITH DISTINCTION

Game over!

För tillfället känns det mesta hopplöst, hjärtskärande och bara allmänt jävla dåligt. Även om jag vet att det tillslut löser sig kommer det här året att bli mitt värsta någonsin.

Jag har aldrig i mitt liv känt mig så hjälplös och så förvirrad att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Jag hade hopp om detta år, som en chans framåt, som en utveckling. Nu känner jag inte ens glädje utan det enda jag gör är att jag oroar mig hela tiden. Konstant.

Jag har by the way ett helt hem till salu. Tv, dator, tele, padda, filmer, böcker, soffa, säng, porslin ja man kan säga rubbet. Allt åker nu. Det mesta är nytt och väldigt välvårdat!

Vill ni ha något så hojta.

KALLA DET VAD DU VILL

Skippade provningen och blev full istället, ja det funkar det med.

Har nästan landat en praktikplats. Lite därför jag firade.

Fortfarande inga studielån. Lite därför jag blev full.

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Inga tanklösa, menlösa ord
Ingen felaktig fras
Det är varning för ras
SWEETHEARTHan, mitt hjärta blir 13 veckor snart. Söt som socker är vad han är...

Ärlig bildstöld från mitt andra hjärta...

SILENT SUNLIGHT

Hade en svag svag förhoppning om solsken idag. Det blåste upp till storm istället och jag väntar smått på regnet nu. Regnet jag vet kommer falla på mig imorgonbitti.

Besökte huvudstaden idag för att besöka en vinprovning, väldigt trevligt men dock inte lika givande som jag tänkt mig. Det är svårt att få till koncentrationen bland 40 andra personer och försöka med nöd och näppe känna någon om helst doft eller smak.

Jag käkade lunch med mina två bästa istället, missade tåget hem med 10 minuter och fick allt vänta tills nästa. Så jävla typiskt!

Imorgon är det p-möte på Coctails och Fredrik ja hann bakar för fulla muggar, det har han sagt iaf. =)Och allt som står på Facebook är sant...Det här är ju vad man kallar service på gästtoan...

I FOUND A PICTURE

Av min allra bästa och hennes familj.Jag är fortfarande så stolt över denna vackra familj.

EGNA STUDIER

Det gäller att ha disciplin. Det har inte jag.

Har idag försökt hela dagen med att koncentrera mig på studierna då en tenta är i antågande. Jag finner inte riktigt någon motivation och jag tycker det är för jävla tråkigt att studera själv. Men jag hoppas att jag innan tisdag hittar rätt i studiernas djungel och faktiskt hittar rätt sätt för mig.

Ska äntligen få barret fixat på torsdag detta trots att jag egentligen inte har råd. Men jag kan inte gå runt med ett hår likt ett troll med utväxt a´la linjal längd. Det måste finnans en gräns och jag tror jag har nått min just nu! =)

Så på torsdag kommer det där mörka hårsvallet vara sig själv på riktigt igen...

Engelsk kurslitteratur är svårt. Jag känner mig blåst!

DREAMING ABOUT WHAT?

Jag drömde så konstiga drömmar inatt, drömmar som gav mig en väldigt konstig känsla i hela kroppen. Lite vemod, lite stress, lite konstigt. Känns ganska bra att jag inte kommer ihåg vad jag drömt när känslan är så...

Jag hoppas på en drömlös natt, jag skulle så gärna vilja sova...

SÅ LÄNGE VI BÅDA ANDAS

Äntligen söndag. Veckan är slut och en ny ska ta vid. Jag börjar ogilla söndagar. Jag känner mer och mer panik inför varje söndag som går och jag kan inte riktigt placera paniken, stressen, ångesten. Vad är det och vad fan vill du?


Ännu en helg är slut, jag har jobbat, pluggat, druckit vin, dansat schlager, sippat champagne, käkat middag på Fika, varit full, dansat i baren, druckit på tok för många järn, haft ont i hela kroppen, känt mig svag, lite ledsen, lite trött.

En perfekt söndag, det regnar lite. Man kryper upp i soffan med någon man känner lite extra för, man kanske inte säger så mycket. Man bara är. Huvudet vilar i knät, fingrar dras genom håret. Ett leende. Två händer blir till en.

Jag tror det är närheten som saknas. Bara känslan av att vara två.USA

Att ta sovmorgon till efter 12 vara kanske inte riktigt mitt smartaste drag hitills. Tåget går som vanligt vid kvart i sex, känns väldigt kort dit.

Jag kommer med andra ord vara trött, trött som ett as imorgon när klockan ringer.

Imorgon går vi in i Usa och kikar vidare på alla olika regioner där. Kan bli grymt intressant, jag gillar det dära landet där borta. Fantastiskt vin gör de också...

Vikväll med Emsan är i antågande, vin för fyllans skull, vin för att vi kan och vill.

SÄNKT

Däckar fulltständigt sänkt i förkylningen. Fullständigt utmattad av vinkemi.

SJUK, VAD FAN ÄR DET?

Det är inte läge att bli sjuk nu...

Har haltat igenom denna dagen med stundvis feber och nysattacker deluxe. Ont i halsen började för ett par dagar sen men det är faktiskt påbäg bort nu.

Imorgon är jag frisk igen...

KVÄLLENS BÄSTA

På Facebook, vart annars, lades denna sida upp ikväll. En fantastisk blogg om restauranghyfs. Ungefär som en regelbok, med viss dos ironi.

För mig var det här klockrent. För er som inte vet bättre kanske det här kommer som en förolämpning, kanske som ett wake-up call, ja kalla det vad man vill.

Men eftersom mentaliteten är som den är i Sverige mot restaurangbranchens personal så är detta något som verkligen behövs..

Tack till dig som skriver.

Besök den gärna här!

LUGNETS LYA

Lugnet har som rubriken säger flyttad in i min lägenhet. Den är nu fylld av studiero.

Eller jag önskar iaf...

Det är svårt att bryta vissa mönster men jag börjar sakta men säkert att behärska det. Tv:n är på, dock utan ljud. Datorn är igång, mest för ljusets skull.

Jag skulle kunna fortsätta i en evighet.

Hämtade ut mina böcker idag som jag beställt till skolan så nu kan jag söka all världens viner i en stor, tjock och fet atlas. Jag kan översätta alla ord som har med vin att göra till 6 olika språk i en vinordbok deluxe.

Jag kan även kombinera mat och dryck a´la Jamais nästa gång jag tänker ha middag här hemma. Jag undrar vilket vin man serverar till brända nachos eller till nudlar då mina kulinariska kunskaper inte riktigt är under betyget godkänd. Snarare "Fail with Distinction" enligt Wsets betygskala.

Skulle jag kanske gått en matlagningskurs först? Jag börjar undra lite...

Hann med en gofika med mina bästa grabbar. Ibland behöver man en paus och även om mackan vi beställde var hårdare än sten så gör det ingenting, det var fortfarande en gofika med mina bästa. Kaffet var dock exceptionellt gott, kanske kunde ana en doft av FairTrade där. =)

22.52, det är läggdags för länge sedan!Jag skulle behöva dricka vin, dricka vin för fyllans skull.

STUDIETID

Egna studier, ja det gäller att ha självdisciplin för att ens få det att fungera! Hitills har det kanske inte gått med betyget MVG utan kanske mer ett svagt godkänt. Shame on me.

Jag kan inte förstå varför det faktiskt känns mer roligt att facebooka, wordfeuda och blogga istället för att fördjupa sig i vinets vackra värld. =)

Kanske för att min morgonritual alltid blir längre och längre för varje dag som går, ibland kan jag till och med önska att det aldrig blir lunchtid, middagstid och kväll. Jag vill leva kvar i morgontid. Det är härligt, det är fantastiskt skönt. Kaffet är varmt, datorn är på och skolböckerna, ja det ligger fortfarande långt ner i väskan utan en tanke på att plockas upp.

Jag ska bli bättre. Har min första tenta snart, vilket känns lite skrämmande men framförallt befriande. Det innebär intjänade poäng som gör att jag kanske snart inom rimlig framtid äntligen är berättigad studielån.

Skitsamhälle, jag är fortfarande bitter, arg och besviken. Pratade en stund med Emsan igår, vilket behövdes då jag faktiskt behövde lite stöd i denna svåra stund. Tack! Jag sa det att det kanske blir en period där jag får sälja av massa saker för att faktiskt klara mig igenom mina studier denna termin. Man gör vad man måste och min kloka vän sa att materiella ting faktiskt bara är materiella ting. De går att ersätta. Ja de gör faktiskt det...

Men som den prylbög jag är så känns det hårt...

Nä det är dags att plocka fram den positiva energi som jag vet att jag har där inne och framförallt är det dags att plocka fram mina skolböcker...

En helt vanlig dag i skolan...En helt vanlig dag på jobbet...

LYCKA!

IT´S GONNA BE OKEY...

Rädd, ja tro fan det. Vad är det som händer?

Kan jag aldrig någonsin få känna att jag är värd detta? Utan att hela tiden bli påmind av dålig karma?
Har jag inte under alla år förtjänat lite "det går bra nu"?

Det finns nog inga ord som för tillfället beskriver den besvikelse som finns...

BERÖRD

SKANDAL ÄR VAD DET ÄR

"Sverige ska vara ett land där varje människa ges möjlighet att forma sitt eget liv och sin egen vardag."

Så står det på Fredrik Reinfeldts presentation när man går in på regeringens hemsida. Jag kan inte riktigt hålla med om att det är dit vi siktar.

Jag är irriterad och arg. Jag är förbannad och ilsken. Jag är besviken.

Hösten 2005 påbörjade jag en utbildning som jag hoppade av efter 1 termin. inga kurser hann avslutas och inga tentor gjordes. Man kan alltså inte styrka några studieresultat från den här terminen förutom att jag har varit där och gjort vad man ska.

Nu 6 år senare har jag äntligen kommit in på en utbildning jag velat gå hur länge som helst. Allt är frid och fröjd tills CSN meddelar att ansökan av studimedel är ofullständig. Jag saknade tydligen studieresultat från hösten 2005.

Min fråga till dem var hur jag ska kunna få fram ett studieintyg när utbildningen inte blev klar? Att det enda som fanns kvar i så fall var närvaroprotokoll. Det var inte deras uppgift att lösa det var svaret jag fick tillbaka.

Hur kan man som enda nämnd i Sverige som lånar ut pengar till studenter sätta regler som inte ens hållbara? Skolor som inte har kvar sin dokumentation kan inte heller intyga studieresultat. Skolor som lagts ner kan inte det heller. Det betyder då att man inte har rätt till studielån.

Det är helt jävla sjukt att man som medborgare i Sverige faktiskt inte tillåts göra ett enda fel val när det gäller studier nuförtiden. 2005, jag var nyss fyllda 20. Jag hade ingen som helst aning om vad jag skulle kunna tänkas bli när jag blev stor. Jag visste inte heller vilken bransch jag ville knyta mig till! Nu vet jag, 6 år senare, men nu får jag inte.

Det är skamligt och fruktansvärt förnedrande att inte få några studielån och då inte pågrund av att jag inte har betalat. Då hade jag förstått ett avslag. Mitt studielån som jag fick 2005 är sedan länge avbetalat och klart, men enligt de nya reglerna spelar inte det någon roll längre. Hur jävla sjukt är inte det?

De nya reglerna infördes för att minska "missbruket" av studiemedel, jag kan köpa det absolut. Men det drabbar ju då oss som faktiskt inte har någon avsikt att "missbruka" studiemedel.

Vi vill bara ha hjälp under den här tiden, under detta år som jag utbildar mig för att bli bättre i min yrkesroll.

Men jag är tydligen inte ensam....
Det handlar inte om pengarna, det är principen!

Skrattretande!
RSS 2.0