CSN

Den byråkratiska avdelning där de som jobbar där uppenbarligen inte har någon som helst känsla för service.

ahhhhh...jag blir galen!

HAR BLIVIT MED BIL

Ja fram tills fredag iaf...

En väldigt fin, svart och snabb bil.

Det är återigen dags för skolan, så vad mer kan jag säga än godnatt?Känner ett uns av ånger, ibland undrar jag varför man måste bli vuxen?

CLOSING TIME

Jag missar en resa med vänner. En resa med kollegor. En resa med mina bästa.

Återigen med sämsta timingen ever. Fan. Jag hade ju sett fram emot det här...

Men ibland finns det prioriteringar som faktiskt inte kan bytas. Jag får stå ut med att missa årets resa, men vad gör det egentligen när jag faktiskt redan haft en årets resa, då till Malta.

Men vad gör det när jag är ett steg närmare mitt mål.
Men vad gör det när jag faktiskt kommer vara där jag helst ac allt vill vara?

Nej inget. Man kan inte alltid ha allt, man kan inte alltid få allt så jag är faktisk ganska nöjd ändå.

Jag längtar bort mer än någonsin och det känns som att det kommer en tid snart när allt försvinner in i dimman. När jag äntligen ser åt rätt håll och finner den vägen jag egentligen ska gå på. När jag hittar mitt ställe som jag kan kalla hem!Jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Lördagskväll

VS

SöndagskvällÄn så länge personligt rekord!

KURSLITTERATUR

Helgen är till enda och jag känner ett stort behov av sömn.

Så det är faktiskt vad den här uppdateringen kommer handla om. Sömn. Sova. Säng. Lakan. Kuddar och kanske ett överkast.

Hektiskt vecka som tagit ut sin rätt, skolstart och plugg, extrajobb och massa fix.

Nu ska jag faktisk avsluta den lördag med att beställa kurslitteratur!

MASTER OF WINE

En dag i framtiden kommer jag, ja just jag innehava titeln Master of Wine tillsammans med få andra i Sverige. Om det blir om 5 år, eller om 10 eller kanske till och med 15 så kommer jag innan jag dör att vara just det.

Första dagen har gått utmärkt, nervositeten lugnades med ett fint Lycka till sms i morse av Emsan, just då vid det tillfället höll jag på att dampa ur men med lugna säkra steg fann jag mitt hem just där på skolan.

Hemma, ja det kommer bli som ett andra hem.

Jag ska inte förstöra hela eran kväll med babbel om allt hit och dit, det räcker med att säga att allt gick grymt jävla bra. Jag har kommit rätt.

Jag är enormt stolt över mig själv som faktiskt tog tag i saken och sökte och kom in.


Imorgon besöker vi F12, Operakä'llaren, Grappe och massa andra fina restauranger. Kan nog fan bli en grym dag det med.

Och glöm inte Ladies Night på lördag, kommer fan bli en grym kväll!


JAG GER DIG MIN MORGON

Det finns tillfällen när ordet lycka flödar, när ordet livskvalité finner sitt rätta element och när ordet fantastisk blir större och större för varje dag.

Idag är en sådan dag!

Det finns ett hjärta därute, mitt minsta hjärta. Nyligen född. Typ 10 veckor gammal.

Min dag har varit helt jävla underbar på grund av denna lilla.

Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.

NERVOSITETEN

flödar för tillfället...

Blandar dagens minuter med panik, nervositet, damp, adhd, städfrossa, kaffe, kaffe och kaffe.

Hjälp!!

THE EDGE OF GLORYEfter mycket tjat och mycket gnäll. Efter timmar av kliande och tubar av AloeVera trodde jag min arma hud skulle återgå till normalt fint solbränd skick. Nej det har fortfarande inte hänt, kanske imorgon?

Jag lever fortfarande kvar i Maltamode, när det var dags för fika idag fick shorts och tröja bli mitt val. Det är dock inte lika varmt här hemma som det är därnere så jag fick allt frysa mig igenom den dära fikan. Det börjar bli höst här hemma, långbyxor och långärmat är vad som gäller snarast.

Imorgon är det en dag kvar innan mitt liv förändras, en förändring jag faktiskt ser fram emot. Jag ska nu det närmaste året försätta mig djupt i studiernas värld och för att vakna till liv ett år senare, då med en titel som är sommelier.

Jag ska under årets gång fördjupa mig i vinets värld, druvor och länder, solen och vindens betydelse. Jag ska göra praktik. Jag ska plugga för tentor. Jag ska bli fattig! Men fy fan vad jag är glad!Memories
BRÄND

Inte som i kolsvart bränd. Inte som i hjärtekrossad bränd.

Utan lite mer som i för mycket sol på för kort tid bränd. Ansiktet är stelt som i botox, det flagar som om jag ska ömsa skinn snart och vita pigmentfläckar över hela pannan börjar att synas.

Solskyddsfaktor 15 i ansiktscremen, in my ass.


Fan!

MALTA HADE INGEN ANING

En söndagskväll i Nyköping, ligger och vårdar mitt brännande skinn efter våran helt jävla otroliga semesterweekend på Malta.

Det är svårt att beskriva i ord hur bra vi har haft det, hur roligt vi har haft det, hur varmt vi har haft det och det är svårt att beskriva känslan av att komma hem och sakna värmen, skratten, vännerna, solen. Och ja till och med shotsen. =)

Med andra ord så förstår ni att vi har haft det bra...


Som sagt, det var fantastiskt.

SEMESTER PÅ SEMESTER

Nyligen hemkommen från Öland bär det nu av igen. Väskan har inte ens blivit uppackad utan helt enkelt bara ompackad. Jag är nöjd med livet just nu!

Jag åker till Malta nu med ett gäng underbara tjejer. Kommer bli fantastiskt.

Vi ses! =)

A FEW WORDS OF WISDOM

En lite början på en uppdatering om Öland. I sista sekund kom inbjudan och roadtripen var ett faktum. Äntligen fick jag se mitt Öland igen! Som jag längtat!

Fredag kväll bestod av timmars uppdatering över en flaska boudvar, som jag saknat mitt hjärtebarn.

Lördagmorgon började vi resan mot den årliga kräftskivan, den legendariska kräftskivan. Det bästa av allt är att vi inte körde fel utan kom fram utan 4 timmars försening! Me like!

Checkade in på pensionatet, drack kaffe med Skoog och Sofie innan det var dags att piffa och fixa inför kvällens middag!

Champagnen flödade och antal flaskor som gick har vi inte längre räkning på. Det blev en grym kväll som avslutades på Kalk.

Söndagen började med pizza i byxelkrok, gocart på Glabo och sen piff och fix innan vi började kvällens bravader på Kalk. Bussen hämtade upp oss och kvällen var nu officiellt igång. Kräftorna var godast på länge, champagnen lika så.
Snapsvisorna överlappade varandra, baren öppnade och hallonlaxen var ett faktum, tills den tog slut. En kaffe hanns med i mellan där...

Kräftskivan var återigen legendarisk och saknaden är fantastisk stor. Väldigt stor.

Redigerar nu 245 kort på oss alla och det tar sin tid. Lägger upp några få som ett smakprov, tills alla är klara...

To be continued...

MY SUNSHINE

where are you?

Vaknade imorse, inget vatten, inget kaffe, ingen dusch. Typiskt!

Tror vattnet nu äntligen är på väg tillbaka. Det får en att inse lite hur underskattat rent, rinnande vatten är. Hur lyckligt lottade vi egentligen är.

För tänk om vi inte hade haft det. Vi hade inte kunnat duscha när vi vill, vi hade kanske fått hämta vatten från någon tank någonstans, vi hade inte kunnat tvätta, diska, städa som man vill. Helt sjukt när man tänker efter hur mycket rent vatten egentligen betyder för våran dagliga drift.

Solen är fortfarande på semster och jag vet inte riktigt när den beräknas komma tillbaka. Helst gärna snart, om man får önska sig lite.

Åker till Öland imorgon, ska bli hur kul som helst. Inväntar nu Linda mitt hjärtebarn för en trevlig kväll här hemma innan det är dags att åka imorgon bitti.

På torsdag lyfter planet från Skavsta till Malta för 4 härliga dagar där solen finns. Jag längtar!

Emilie, Cajsa och Sofia, nu börjar vi peppa!!

Puss!
You can´t hide anymore!

THE WHISTLEBLOWER

Det finns filmer som får en att skratta av glädje, som får en att gråta av sorg, som får en att förstå att det alltid kan bli bättre och det finns filmer som får en att känna hat.

Hat är ett starkt ord, men just nu känner jag rent hat. Och avsky.

The Whistleblower är en sådan film som uppbringar dessa känslor redan från första start.

Den handlar om en polis som stationeras i Bosnien under 99 av ett privat säkerhetsföretag. Hon upptäcker där att företagets anställda och FN´s utsända utnyttjar kvinnor sexuellt samtidigt som de alla är inblandade i människohandel.

Filmen är baserad på verkliga händelser och interna utredningar inom FN har bekräftat hennes anklagelser.

Filmen skär rakt igenom hjärtat och man vet inte riktigt hur man skulle kunna hjälpa. Det här är en film som sitter kvar och man känner fortfarande en aning obehag...

Det som stör mig allra allra mest är att alla dessa förövare som var verksamma i en av  FN´s största skandaler genom tiderna aldrig någonsin har blivit åtalade. Diplomatisk immunitet kallas det tydligen.


urklipp från NoticeMe

Jag tror jag blir galen!


SE!!

GONE BABY GONE

Jag talar såklart om solen som gömmer sig bakom stora gråa nästintill svart moln. Jag hoppas såklart solen tittar fram någon av mina semesterdagar! =)

Det hade ju varit trevligt...om så bara för en stund.

ELEGANT CRIME

Denise Rudberg har skapat sig en ny genre. Elegant Crime, kriminalhistorier i överklassmiljö som det så fint står beskrivet på baksidan.

Jag har alltid under alla år älskat hennes fantastiska chicklitt böcker som fått en att skratta så man gråter, som fått en att känna ren sorg rakt in i hjärtat, som fått en att känna igen sig själv i karaktärerna.

Även här lyckas hon skapa en bok med härliga personbeskrivningar och det känns som att man känner dem på riktigt. Historien i sig är också bra, men blev väldigt besviken på sista delen. Det kändes inte alls som ett genomtänkt slut utan mer som ett; fan, boken måste ta slut snart annars blir den för lång.

Eftersom hon är kung på chicklitt så kan hon bli kung på detta. Kommer tydligen flera som i en serie, jag ger även den en chans. Jag tror att det kan bli mer än bra...Även om jag tyckte sluta var lite av en besvikelse så rekommenderar jag fortfarande boken. Läs!

LYXMIDDAG?

Hann med en gofika på stan med mina bästa. Kaffe och jätteglass senare drog vi en repa på stan i jakt på något fint. Men ikke. Lyckan varade tydligen bara igår då jag fick med mig ett par snygga Replayheels för ynka 270 kr. Som hittat. I´m in love!

Middag ikväll blev ju en delikat fisk och skaldjurssoppa...Det är nu jag ska försöka skryta om mina helt fantastiska matlagningskunskaper. Och dyrt och heligt svära på att den är gjord från scratch. Kokade fond imorse, handlande färsk fisk från fiskbilen, var ute i trädgårdslandet och håvade in lite paprikor jag odlat själv och ja ni förstår grejen.

För att göra er besvikna, soppan är färdig direkt från kyldisken, tror den heter Kelda. Räkorna kommer från frysdisken, skalade och klara. Paprikan är dock färsk, har till och med hackat den själv. =)

Persiljan, ja den finns i frysdisken för cirka 8 kr.

Lyxmiddag? Nja det kanske är att ta i, men jag blev mätt och belåten och det är huvudsaken i det hela. Sen att min fina middag är ett plock av färdig mat, ja vad fan gör det.

Någon gång i framtiden kanske jag lägger ut en bild på just en soppa som jag gjort alldeles själv! Jag betonar självklart ordet kanske här.

Puss

MAN KAN OM MAN VILL

Följ min blogg med Bloglovin

UPDATE

Ja det är väl kanske dags för en update.

Helgen som gick var lång, tung, rolig, varm, hektisk, fantastisk, hemsk ja alla adjektiv som finns att använda kan användas just här. I slutändan var karnevalen lyckad! Uteserveringen flödade, baren rockade, svetten rann, ölen dracks upp och spriten tog slut.

Jag lider fortfarande i sviterna av sömnbrist vilket resulterar i att jag däckar innan tio, efter 4 powernaps på dagen! Men jag tror jag börjar komma i rätt form igen.

Fick även en trevlig överraskning igår, en inbjudan till den legendariska kräftskivan. Så helgens planer blev ändrade i sista minut och jag får min resa till Öland tillslut. Missar dock en väldans trevlig födelsedagsfest, men jag hoppas jag får chans att gottgöra. =)

Malta närmar sig med stormsteg...snart bara en vecka kvar!


Fick ett gäng fina bilder från helgen...

Jag kan dock avsluta med att jag är glad, på riktigt jävla glad att det bara är karneval en gång per år! =)

KARNEVALSYRA

Det är karneval i staden.

Knallar, öltält, karuseller och sockervadd.

Jobbar hela helgen, så vad sägs om update på söndag istället?

FIX IT

Ett pass kvar. En dag kvar. Sen är jag endast kund igen.

Jag pustar ut, äntligen, finally. Man får kanske inte säga så, jag har ju haft ett jobb hela sommaren, jag har fått mina pengar och jag mår bra så vi skippar men, och tackar för denna sommar.

Snart skolstart, börjar bli nervös.

Fick en välförtjänt sovmorgon, så från 07.00 till 9.50 är fan inte fy skam.

Karneval i helgen. Vi ses i baren på mitt riktiga jobb. =)

Kvällen gick från det här;Till det här;Med lite klistermärken som hjälp så blev det ju ganska fint..

...

There is no witness so dreadful, no accuser so terrible as the conscience that dwells in the heart of every man.
sagt av Polybius

SOMETIMES

Har haft två lediga dagar nu. Himla underbart men har saknat lite socialt sällskap av min bästa. Det är ju inte för ofta som man är ledig nu för tiden.

Har haft en grym helg iaf, fredag blev lugn började ju tidigt dagen därpå.

Lördagen spenderades med massa rosa, gott sällskap och en grym middag. Började runt 18 hemma hos Cajsa och slutade runt halv fyra halv fem snåret. =) Jo jo man säger då det. Det var en ritkigt tjejfest och det var precis vad jag behövde. Drog ett par snabba järn på Coctails innan vi cyklade ner till hamnen.

Jag har druckit järn, skjutsat på fyllan, skrattat och bara laddat för en grym weekend på Malta som snart är nära, det här var kan man säga en liten, liten förkaka.

Efterfest också, hemma hos mig. Med det vidrigaste vita vin jag någonsin smakat, fy fan, men flaska är snygg iaf.

Tackar de iblandade för en riktig partyhelg.


Some pics från veckorna som gått. Man kan inte annat än älska instagram.

RSS 2.0